Kisah Inspirasi

LIHAT BAGAIMANA ILMU NLP MEMBANTU MENG – ‘UPGRADE’ KEHIDUPAN GURU MATEMATIK INI

Detik perkenalan dan nikmat ilmu..

Tuan Hafiz dipertemukan dengan Tuan Haji Fadzli Yusof (International Certified NLP  Trainer) semasa beliau menghadiri seminar FbAds pada Oktober 2016. Di situlah titik mulanya beliau mengenali ilmu Neuro Linguistic Program (NLP) yang bagi beliau – “membuka mata betapa besarnya potensi diri ini sebagai seorang khalifah.”

Tanpa perlu berfikir panjang, beliau terus (more…)

Lihat Bagaimana Lelaki Ini Berjaya Turunkan Berta Badan Dari 115kg Ke 97kg Dalam Masa 3 Bulan Dengan Menggunakan Teknik NLP

 

“Saya masih ingat, dimana sebelum mengaplikasikan NLP dalam hidup saya, saya berhadapan dengan kepayahan dari segi mental dan fizikal apabila berat badan saya sebelum ini lebih kurang 115kg.

Tinggi saya cuma 165cm dimana dengan berat badan seperti itu, saya dikategorikan sebagai golongan obesity yang melampau kerana jika diukur dengan BMI, berat badan ideal saya sepatutnya ialah 76kg.

Antara cabaran yang saya lalui ialah:

(more…)

Lihat Bagaimana Lelaki Ini Lenyapkan Sifat Panas Baran Dengan Mengamalkan Teknik NLP Hanya Dalam Masa 6 Bulan

Panas baran sejak azali..

Tuan Mohamad Nizam memulakan kerjaya beliau dengan mencebur diri dalam bidang jualan dan menjadi seorang ‘salesman’. Rutin kerjanya yang melibatkan komitmen dan tekanan yang tinggi membuatkan sifat panas baran beliau semakin menjadi – jadi. Maki hamun menjadi ‘makanan harian’ di tempat kerja. (more…)